U Petrinji u probni rad pušten pogon za ultrafiltraciju vode

983

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović pustio je danas u probni rad pogon tri ultrafiltracijska postrojenja za kondicioniranje pitke vode.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Petrinji su četiri odvojena sustava vodoopskrbe, istaknuo je ovom prigodom direktor petrinjske Privrede Zlatko Medved te dodao da će jedan od ta četiri, onaj koji obuhvaća područje sjevernog i sjeverozapadnog prstena koristiti i dalje vodu iz vodospreme Sveto Trojstvo, a riječ je o vodi koju kupuju iz Vodoopskrbe Kupa. Uvođenjem vlastitog sustava opskrbe postići će se ekonomski učinci, smatra Medved. Medved podsjeća kako je Privreda prošle godine Vodoopskrbi Kupa platila 1,3 milijuna kuna za isporuku vode, a dok još petrinjski sustav nije radio taj je iznos bio i znatno veći, oko 3,6 milijuna kuna. Ovaj će im sustav pomoći da što prije steknu neovisnost u opskrbi vodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Upravo o tome kako iskoristiti pitke izvore kojima je bogato ovo područje i staviti ih u funkciju, u Petrinji razmišljaju već unazad desetak godina, potvrdio je gradonačelnik Dumbović…

TON 

Marin Matošić iz laboratorija za tehnologiju vode Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta pojasnio je o kakvom je sustavu riječ te na koji način funkcionira….

TON 

No ulaganja od 5 milijuna kuna u ovaj ne znače kako će voda poskupjeti, naglasio je petrinjski gradonačelnik. Povećanja cijene vode neće bit, a sustav će se i dalje razvijati, najavio je Dumbović…

TON 

U zajednički vodoopskrbni sustav uključeni su, podsjetio je gradonačelnik Dumbović i gradovi Glina i Hrvatska Kostajnica te općine Dvor, Majur i Donji Kukuruzari. Probnom puštanju u pogon ovog postrojenja nazočili su i predstavnici općine Lekenik, kojoj Petrinja distribuira pitku vodu.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime