Do sada cijepljeno 25 posto građana, u Zagrebu otvoreni i novi punktovi za cijepljenje

Dosad je prvu dozu primilo 25 posto građana, odnosno 220.000 osoba

126
04.05.2021., Zagreb - Novi punkt za masovno cijepljenje u gradu Zagrebu otvoren je u Domu sportova. Danas je odrzano probno cijepljenje za 100 gradjana, a sutra bi se trebalo cijepiti 1500 gradjana. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević predstavila je u srijedu jedan od tri dodatna punkta za cijepljenje u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec na istoku grada, istaknuvši da je dosad prvu dozu primilo 25 posto građana, odnosno 220.000 osoba.

04.05.2021., Zagreb – Novi punkt za masovno cijepljenje u gradu Zagrebu otvoren je u Domu sportova. Danas je odrzano probno cijepljenje za 100 gradjana, a sutra bi se trebalo cijepiti 1500 gradjana.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Važnost liječnika obiteljske medicine

U Zagrebu se cijepljenje od jučer odvija, uz Velesajam, na još tri punkta- u Jelkovcu, sportskoj dvorani uz Gimnaziju Lucijana Vranjanina te u Domu sportova. Na ta četiri punkta svakodnevno će se moći procijepiti 10.000 ljudi, navela je Pavičić Vukičević.

Istaknula je važnost liječnika obiteljske medicine, oni su istinski heroji cijepljenja bez kojih taj posao ne bi mogao biti napravljen, a često rade prekovremeno i iznad svih ljudskih kapaciteta.

Ocijenila je da su liječnici obiteljske medicine premostili “golemi problem koji se pojavio u cijeloj Hrvatskoj – nefunkcionalnost platforme CijepiSe” te je pozvala građane koji se žele cijepiti da se prijave preko liječnika obiteljske medicine jer je to najbolji, najsigurniji i najjednostavniji način.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč napomenuo je da Zagreb ulazi u završnu fazu masovnog cijepljenja, kapaciteti su pripremljeni za 50.000 cijepljenja tjedno te će raditi četiri velika punkta.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izrazio je ponos što je Zagreb daleko ispred svih prema postotku cijepljenih stanovnika.

04.05.2021., Zagreb – Novi punkt za masovno cijepljenje u gradu Zagrebu otvoren je u Domu sportova. Danas je odrzano probno cijepljenje za 100 gradjana, a sutra bi se trebalo cijepiti 1500 gradjana.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Do kraja mjeseca 212.000 doza cjepiva

“Nastavit ćemo tim tempom. Do kraja mjeseca je predviđeno 212.000 doza koje planiramo utrošiti. Jako me veseli da praktički niti jedna doza u Zagrebu nije bačena”, rekao je.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Zagreb istok Dragica Jesih rekla je kako su jučer u Jelkovcu obavili probno cijepljenje na koje se odazvalo 120 od 200 pozvanih građana, ali danas su po planu svaku smjenu popunili s po 400 ljudi. Od sutra će svaka smjena cijepiti po 500 osoba, odnosno 1000 po danu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here