Za ubojstvo 75-godišnjakinje Osječanke osumnjičen 43-godišnjak

431

Za ubojstvo 75-godišnje Osječanke, koja je prošli tjedan pronađena mrtva u svome stanu u Gundulićevoj ulici, osumnjičen je 43-godišnjak, s područja Bjelovara, koji je živio u istoj zgradi, a kojega se tereti da je staricu, iz koristoljublja, usmrtio udarcima u glavu i gušenjem, doznaje se u ponedjeljak osječkom Županijskom državnom odvjetništvu i osječkom Županijskom sudu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik između 17. i 18. svibnja na zasad neutvrđen način ušao u stan Osječanke te joj, u nakani da ju usmrti i tako se domogne novca i vrijednih stvari, zadao više udaraca u glavu i rukama gušio u predjelu vrata, uslijed čega je preminula.

Potom je iz njenog stana otuđio mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s PIN brojem te u dva navrata s bankomata podigao ukupno osam tisuća kuna i uzeo dva zlatna prstena koje je prodao za 640 kuna, što je zadržao za sebe.

Tereti ga se za teško ubojstvo iz koristoljublja, a na prijedlog osječkog ŽDO-a sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor od mjesec dana, zbog bojazni od utjecaja na svjedoka i ponavljanja kaznenog djela te stoga što je ranije već pravomoćno bio osuđivan na zatvorske kazne, zbog kaznenih djela razbojništva i prijevara.

Izvor: Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime