VIDEO – “UČINI OBRAT” i školuj se za obrtnika!

1083

Deficitarna obrtnička zanimanja na području Sisačko-moslavačke županije promiču se provedbom projekta “UČINI OBRAT”, a koji je prezentiran danas učenicima 8. razreda Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji.

Osnovna škola Mate Lovraka u Petrinji je prva od 18 osnovnih škola na području Sisačko-moslavačke županije u kojima će biti prezentiran projekt “UČINI OBRAT” koji promiče obrtništvo i poduzetništvo, a cilj mu je potaknuti učenike da se odluče na upis deficitarnih obrtničkih zanimanja, što bi onda, na kraju krajeva, pomoglo i razvoj poduzetništva i obrtništva. Nositelj projekta je Sisačko-moslavačka županija, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnom ispostavom Sisak i županijskom Obrtničkom komorom provodi ga od 20. srpnja prošle godine.

Vrijednost projekta je 367. 000 kuna, od čega 297. 000 kuna financira Europska unija, a ostatak Sisačko-moslavačka županija, rekla nam je Snježana Tomašević, voditeljica projekta “UČINI OBRAT”.

Ravnateljicu OŠ Mate Lovraka Ankicu Krnjajić Magdić upitali smo koliki je interes učenika 8. razreda za upis deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Sisačko-moslavačka županije već neko vrijeme stipendira učenike koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja, a to će nastaviti činiti i dalje jer krajnji je cilj pomoći i spasiti obrtništvo u Županiji, rekla nam je zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević.

Provedba projekta “UČINI OBRAT” potrajat će do 19. srpnja ove godine do kada će on biti prezentiran u 18 osnovnih škola na području Sisačko-moslavačke županije i nadajmo se da će iznjedriti pokojeg malog obrtnika ili još bolje … obrtnicu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime