Uefa pokrenula disciplinski postupak zbog petardi na utakmici Hrvatske i Norveške

53

Uefa je pokrenula disciplinski postupak zbog šest bačenih petardi tijekom kvalifikacijske utakmice za EURO 2016. između Hrvatske i Norveške, koja je odigrana 28. ožujka na zagrebačkom Maksimiru.

“UEFA je obavijestila Hrvatski nogometni savez kako je pokrenula disciplinski postupak zbog ponašanja dijela navijača na susretu europskih kvalifikacija između Hrvatske i Norveške. Delegat utakmice u svom je izvještaju pohvalio organizaciju utakmice kao odličnu, te je prijavio paljenje pirotehnike (ukupno šest bačenih petardi). Hrvatski nogometni savez također je prijavljen od strane organizacije FARE zbog rasističkog ponašanja dijela navijača”, objavio je u petak HNS na svojoj internetskoj stranici.

VEZANE VIJESTI
HRVATSKA U AKCIJI - Za život malene Mile skuplja se 3 milijuna dolara!

U priopćenju se napominje da će, u slučaju novčane kazne Disciplinske komisije Uefe, Hrvatski nogometni savez sukladno Zakonu o obveznim odnosima tražiti naknadu štete s obzirom da su počinitelji identificirani.

Što se tiče prijave zbog rasističkog ponašanja dijela navijača, koju je podnijela organizacije FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi), pretpostavlja se da se ona odnosi na skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom spremni”, pišu hrvatski internetski portali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here