Uhićen 42-godišnji Turčin koji se utrkivao na autocesti

320
Foto: ilustracija

42-godišnji Turčin uhićen je u utorak, 3. rujna na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zbog brze vožnje i ignoriranja policijskih upozorenja. Muškarac se u Mercedesu francuskih registracija u pravcu Zagreba kretao brzinom od 189 km/h, te se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije, već je nastavio voziti iz jedne prometne trake u drugu.

Dolaskom do odmorišta Lipovljani, polukružno se okrenuo na zaustavnoj traci po kojoj je nastavio vožnju u suprotnom smjeru, nakon čega se zaustavio. Zbog počinjenih prekršaja doveden je nadležnom Općinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.650 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

VEZANE VIJESTI
Ubio muškarca, a zatim pucao i na policiju

Sisačko-moslavačka policija u protekla 24 sata zabilježila je četiri prometne nesreće i to tri na području Kutine i jedna na području Siska, u kojima je nastala samo materijalna šteta.

U jednoj prometnoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen.

Od ostalih vijesti recimo da je muškarac u Petrinji dragovoljno predao policiji automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 100 komada puščanog streljiva u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava bez sankcije.

VEZANE VIJESTI
GVOZD Zatečen u nezakonitom lovu

U razdoblju od 1. do 10. srpnja nepoznati počinitelj je u šumi vlasništvo 61-godišnjaka na području mjesta Dugo Selo Lasinjsko, općina Gvozd, posjekao i ukrao 23 stabala hrasta, bukve i graba, čime je vlasnika šume oštetio za oko 4000 kuna.

Na području općine Gvozda dogodila se još jedna krađa drva, počinjena u razdoblju od 17. srpnja do 19. kolovoza u šumi na području Pješčanice, u kojoj je nepoznati počinitelj posjekao i ukrao 22 stabala graba, oštetivši nadležnu šumariju za oko 10.000 kuna.

VEZANE VIJESTI
Najveći broj vozača u prekršaju vozio prebrzo

U oba slučaja su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku proslijeđene kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja za kojima se traga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here