Ukrao pušku čovjeku koji je na samrti ležao na cesti

Muškarac doživio srčani udar, a umjesto da mu pruži pomoć, osumnjičeni mu je ukrao pušku

2460
Foto: Ilustracija

Stanislav Zavadlav, brat Filipa Zavadlava optuženog za trostruko ubojstvo početkom godine, uhićen je zbog sumnje da je početkom kolovoza ukrao poluautomatsku pušku muškarcu koji je zbog pretrpljenog srčanog udara ležao na cesti.

Izvijestila je to u danas splitsko-dalmatinska policija, ne navodeći ime osumnjičenog.

No, neslužbeno se doznaje da je upravo Stanislav Zavadlav (23) početkom kolovoza prolazio parkiralištem pred zgradom Policijske uprave, gdje je pored parkiranog automobila ugledao 72-godišnjeg muškarca koji je ležao na tlu u besvjesnom stanju, a pored kojega je bila puška.

Naime, taj je muškarac krenuo u Policijsku upravu produljiti dozvolu za držanje oružja, no kada je izlazio iz vozila doživio je srčani udar te se srušio na tlo i kasnije umro.

Umjesto da mu pruži pomoć, osumnjičeni mu je ukrao pušku, a sve su snimile nadzorne kamere.

Policija je Stanislava Zavadlava tražila mjesec dana, a prvoga dana rujna pronašla ga je u gradskom naselju Kopilica te ga nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila za tešku krađu.

Policijskim istražiteljima priznao je da je pušku prodao, no nije htio otkriti kome. Suđenje zbog ovog kaznenog djela čekat će na slobodi.

Inače, Stanislav Zavadlav se, nakon što je njegov stariji brat Filip u siječnju ove godine u splitskom Varošu ubio trojicu muškaraca koji su navodno prijetili njemu i njegovu bratu zbog dugova vezanih uz drogu, pokušao liječiti od ovisnosti o narkoticima, ali je napustio terapijsku zajednicu.

Suđenje, na kojem se Filip Zavadlav odbio izjasniti o krivnji za teška ubojstva, nastavlja se krajem ovog i početkom idućeg mjeseca.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime