Ništa ne podsjeća na jesen kao vrući, mirisni kesteni. Ova izuzetno zdrava i dijetna namirnica pekla se i prodavala na rimskim ulicama tijekom 16. stoljeća, a danas je neizostavna jesenska delikatesa svake kuhinje.

Naši stari pekli su ga na vatri, no danas se zbog ubrzanog načina života češće odlučujemo peći ga u pećnici.

Koliko ih peći da se ne prepeku ili ne ispadnu suhi? Donosimo Vam jednostavne tajne za uvijek savršene kestene!

  • kestene prvo treba zarezati vodoravno po cijeloj trbušastoj strani kestena kako bi se ljuska lakše čistila nakon pećenja, a i kako kesteni ne bi popucali od vrućine
  • kestene potom ubacite u vodu i odmah procijedite (ovaj korak važan je kako bi kesteni upili malo vode da tijekom pećenja ne bi ostali presuhi)
  • pleh obložite papirom za pećenje ili folijom, potom istresite kestene
  • kestene stavite peći na gornju rešetku i pecite na 220 C cca 20-ak minuta
  • na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu s vodom, kako bi pećnicom tijekom pećenja cirkulirao vlažan zrak, na taj se način kesten ispeće, a ne presuši
  • nakon pećenja, kestene obložite krpom dok se ne ohlade za jesti
  • U slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime