Unajmio dva osobna automobila pa ih zadržao za sebe

Jedno vozilo pronađeno je u Srbiji

380
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijski uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznenih djela „Utaja“.

Naime, sumnja se da je početkom srpnja 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi od trgovačkog društva u Zagrebu unajmio osobni automobil Volkswagen Passat daruvarski registracijskih oznaka.

Osumnjičeni je uredno s iznajmljivačem sklopio ugovor o najmu vozila te je podmirio najamninu za prvotni dogovoreni vremenski period, a zatim je telefonskim putem zatražio produženje najma nakon čega je prekinuo svu komunikaciju s iznajmljivačem, dok vozilo nije vratio u njegov posjed već ga je protupravno zadržao za sebe.

Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju osumnjičenog te je tako 10-tak dana kasnije od drugoga trgovačkog društva iz Zagreba unajmio osobni automobil marke Renault Scenic zagrebačkih registracijskih oznaka, vodeći se s istim ciljem ostvarivanjem nepripadajuće imovinske koristi, na gotovo identičan način započeo korištenje osobnog automobila s izričitim uputama iznajmljivača da vozilo ne smije napustiti prostor Europske unije.

Osumnjičeni je zanemario sve upute iznajmljivača te se vozilom uputio u Republiku Srbiju odbijajući bilo kakvu komunikaciju, a  po isteku dogovorenog roka najma. vozilo nije vratio već ga je protupravno zadržao za sebe. Automobil je u konačnici pronađen u Republici Srbiji  te ga je iznajmljivač preuzeo.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 155 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog osumnjičeni je prepraćen pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime