Upitan odlazak hrvatskih karataša na EP u Tursku

71

Glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Darko Šimunec izjavio je u četvrtak kako je upitan odlazak naše seniorske reprezentacije na Europsko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu od 19. do 22. ovog mjeseca zbog nedostatka financijskih sredstava.

“Upitan je odlazak u Istanbul s obzirom da od onih koji nas sufinanciraju nismo dobili sredstva za prošlu akciju, EP za kadete, juniore i mlađe seniore koje je u veljači održano u Zurichu. Riječ je o iznosu od nešto više od 250 tisuća kuna. U takvoj situaciji praktički bismo sad sami u ovom trenutku trebali financirati i odlazak u Tursku, mi za to u ovom trenutku novaca nemamo. Upoznali smo mjerodavne o novonastaloj situaciji, ne znamo kako će se sve to rasplesti. Ako ne dobijemo sredstva, morat ćemo se snalaziti na svoj način. Imamo neke ideje, potrudit ćemo se da nam reprezentacija ipak ode na EP u Tursku, jer je to sada najvažnije”, istaknuo je Šimunec.

VEZANE VIJESTI
FOTO Pogledajte kakva atmosfera vlada na Poljudu!

I na ovoj akciji očito se prelamaju problemi u odnosu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s jedne, te Hrvatskog olimpijskog odbora s druge strane.

“Problem je očito u njihovoj međusobnoj komunikaciji, a nikako ne bismo željeli da se to manifestira na odlaske hrvatskih sportaša na najveća međunarodna natjecanja”, rekao je Šimunec dodavši da na taj način ubuduće postaju upitni nastupi naših natjecatelja na europskim i svjetskim prvenstvima u raznim sportovima, kako je trenutačno stanje neodrživo, te da iskreno vjeruje kako će se vrlo brzo naći rješenje za dobrobit hrvatskog sporta u cjelini.

VEZANE VIJESTI
Juniorka Magnuma osvojila srebrnu medalju

“Šokiran sam uopće mogućnošću da nakon dugotrajnih priprema na kraju ne odemo u Istanbul. Nadam se da to neće biti problem i da ćemo Hrvatsku na Europskom prvenstvu prezentirati na najljepši i najbolji mogući način”, naglasio je višestruki osvajač medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Danil Domdjoni.

“U Tampereu prošle godine bile smo brončane, nastavile kontinuitet odličja na većini velikih natjecanja prošlih godina, čime se nakon dobro odrađenih priprema i ovoga puta nadamo”, riječi su kapetanice hrvatske ženske reprezentacije u borbama Ana-Marije Bujas Čelan, koja je istaknula dobre izglede nastupa naših djevojaka i u pojedinačnim nastupima po kategorijama.

VEZANE VIJESTI
Olimpijski plamen stigao u Topusko

Kriterij za njihov nastup bili su naslovi na nedavno održanom seniorskom PH u Zagrebu.

Na prošlom EP-u u Finskoj oduševili su i kataši. Obje reprezentacije u ekipnom nadmetanju osvojile su brončano odličje, a nastavku vrlo dobrih rezultata nadaju se Vlatka Kiuk i Ivan Ermenc.

Hrvatska vrsta koju čine 24 reprezentativca trebala bi na put u Tursku krenuti u utorak ujutro.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here