Uplatio desetke tisuća kuna za traktor pa shvatio da je prevaren

1393

Mladić (28) s područja Međimurske županije je putem internetske stranice navodnog škotskog poduzeća te nakon telefonske komunikacije s osobom koja se predstavljala kao odgovorna osoba, dogovorio kupnju poljoprivrednog traktora.

Nakon uplate dogovorenog iznosa od nekoliko desetaka tisuća kuna, kupac više nije mogao stupiti u kontakt s odgovornom osobom poduzeća i zaključio je da je prevaren te je odlučio događaj prijaviti policiji.

Od 28-godišnjaka zaprimljena je kaznena prijava te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Upozoravaju se građani da prije sklapanja ovakvih ili sličnih kupovina, prethodno dobro provjere s kim stupaju u poslovni odnos, posebice ako se radi o prvom poslovnom kontaktu. Dobar način provjere poduzeća s kojim sklapate poslovnu suradnju, svakako je putem sudskog registra poslovnih subjekata, kojeg imaju države članice Europske unije, kao i druge europske zemlje. U Republici Hrvatskoj takav registar oformilo je Ministarstvo pravosuđa. Kvalitetan način provjere je i onaj putem ranijih kupaca, koji su poslovali s poslovnim subjektom od vašeg interesa.    

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Smrtno stradao prilikom prevrtanja traktora

Značajno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari, svakako je nerazmjerna cijena neke robe ponuđene putem internetskog oglasnika u odnosu na onu tržišnu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here