Uručena priznanja za zasluge u razvitku gospodarstva SMŽ

Iza nas je povijesna prošla godina koju su obilježili pandemija i potres

171

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Sisak dodijeljena su posebna priznanja zaslužnim pojedincima i trgovačkim društvima s područja županije za doprinos razvitka gospodarstva i komorskog sustava te su uručene zlatne plakete za zasluge u razvitku gospodarstva u prošloj godini.

Predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Tihomir Babić podsjetio je da je ove godine 150 godina od osnutka Trgovačko-obrtničke komore u Sisku te da je iza nas povijesna prošla godina koju su obilježili pandemija i potres:

“Naši današnji dobitnici plaketa Zlatna kuna učinili su dodatne napore i postigli rezultat koji ih prema kriterijima HGK svrstavaju u najuspješnija trgovačka društva Sisačko-moslavačke županije u svojoj kategoriji. Koristim priliku da im čestitam na izvanrednim rezultatima koje su postigli u prošloj godini. Bila je to jedna teška i bremenita godina.”

U kategoriji malih poduzeća plaketu Zlatna kuna dobila je Agrosimpa d.o.o. iz Siska, u kategoriji srednjih poduzeća Sano d.o.o. iz Popovače, a u kategoriji velikih poduzeća Petrokemija d.d. Kutina. Predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač zahvalio je HGK na ovom priznanju:

“Petrokemija je jedna od najvećih hrvatskih kompanija, jedna od najznačajnijih u Sisačko-moslavačkoj županiji. Već 53 godine neprekidno radimo, proizvodimo mineralno gnojivo ne samo za hrvatsko gospodarstvo nego i za značajan broj zemalja u Europi i svijetu. U proteklih nekoliko godina uspjeli smo kompaniju stabilizirati. Petrokemija je spremna za novi razvojni ciklus koji se mora uklopiti u zelelenu energetsku tranziciju Europe.”

U ime Sisačko-moslavačke županije sjednici je nazočio zamjenik župana Mihael Jurić:

“Radimo sve aktivnosti vezane za oslobađanje i pojednostavljenje rada i djelovanja naših gospodarstvenika. U ovom kratkom razdoblju poduzete su mnoge radnje o pojednostavljenju I smanjenju kamatnih stopa za naše gospodarstvenike, osiguravanju školskog standarda bitnih za mlade obrtnike i za školske aktivnosti koje nedostaju našim poduzetnicima.”

Stoga radimo puno u kontekstu prema našim gospodarstvenicima jer su oni perjanica društva i tako ćemo se prema njima i odnositi, zaključio je Jurić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime