Uskoro počinje gradnja sportske dvorane OŠ Mate Lovraka u Petrinji

524

Potpisivanjem Ugovora o javnoj nabavi radova za školsku sportsku dvoru Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji postavljeni su temelji za gradnju sportske dvorane veličine 2 611 metara kvadratnih za trenutne i nove generacije djece koje će u njoj trenirati. Ugovor vrijedan 40 milijuna 694 tisuća i 525 kuna potpisali su petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i firma TEH – Gradnja d.o.o. iz Zagreba. Petrinjski gradonačelnik Dumbović:

“Snovi koji nisu ispunjeni za mnoge generacije, mogu reći da su ovdje ljudi pokraj mene koji ispunjavaju snove. Sve je to bilo izuzetno zahtjevno, ali najveći problem je bio osigurati ‘pare’. Kada pogledamo sve ono što smo napravili kroz društvenu infrastrukturu kao grad u svojoj strategiji dali smo određeni prioritet prema onome što su prije svega zaslužile generacije svih športaša koji su digli grad Petrinju sa svjetskim i europskim uspjesima. Međutim, uvijek je bila tema zadnjih godina, a više od skoro i 30 kada će imati svoju športsku dvoranu, stoga sam još i više ponosan što sam na čelu grada koji je sve dao od sebe da napravimo nešto što je izuzetno važno, a to je da dobijemo europska sredstva. Ono što očekujem od svih nas koji smo ovdje za stolom da napravimo prije svega da ga napravimo vrlo kvalitetno, na vrijeme, i da sve ono i što budemo radili i na kraju zaradili na ovom projektu da to opravdamo građanima Petrinje”.

Dikretor TEH Gradnje Ilija Bear zahvalio se na pruženoj prilici te se prisjetio prethodnih radova na ovom području:

VEZANE VIJESTI
Ove godine završetak radova vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Petrinja

“Ja se zahvaljujem gradonačelniku i svima koji su nam dali povjerenje da budemo glavni izvođači na izgradnji ove dvorane. Nadam se da ćemo biti dio tog ispunjenja tog zajedničkog cilja, jer i nama je cilj da to napravimo kvaliteno i uredu i na vrijeme. Ja sam prije točno 40 godina radio vodovod Petrinja-Sisak, tako da je to bio jedan kapitalan projekt za ono vrijeme, a ovo će biti kapitalan projekt za ovo vrijeme”.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorono uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Vlasta Vuglec kazala je kako će se radovi financirati:

VEZANE VIJESTI
Dumbović primio uspješne petrinjske sportaše te najavio nove radove

“Dio tih sredstava je financiran iz EU sredstava iz programa unapređenje infrastrukture za predškolski i školski, znači dio EU financiranja projekta iznosi 34 milijuna 297 tisuća kuna, a preostali iznos financira se iz proračuna grada Petrinje”.

Radovi bi trebali započeti za 15 dana, a očekuje se da će radovi završiti za 17 i pol mjeseci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here