USUSRET STAR FILM FESTU – filmske projekcije u skrivenim sisačkim vrtovima

126

Star Gardens već je duga tradicija i idealna uvertira u Star Film Fest koji nas očekuje za kraj ljeta! Tradicija uživanja filmske umjetnosti u skrivenim sisačkim vrtovima pod zvjezdanim nebom održava se svake godine tijekom mjeseca kolovoza.

Ovogodišnje prvo izdanje Star Gardensa održati će se u petak, 19. kolovoza u 21 sat u dvorištu Gradskog muzeja Sisak u Ulici kralja Tomislava 10, a prikazati će se nekolicina filmova natjecateljskog programa prošlogodišnjeg izdanja Star Film Festa. Stoga, ako ste niste posjetili prošlogodišnje izdanje, ovo je prilika da nadoknadite propušteno i pripremite se na nadolazeće, poručuju vam organizatori u priopćenju.

Od prošlogodišnjih filmova, na ovom izdanju Star Gardensa prikazati će se film Sve kako treba, (Un)known neighbours, Plava granica, The Legend of the Sun and the Storm i Nisam ovdje. Sve kako treba autora Nikole Stojanovića koji je na osmom SFF-u osvojio Nagradu zvjezdane prašine. Film prikazuje samohranu majku koja želi provesti svoj rođendan s kćerkom Sarom, ali njeni planovi su uništeni kada Sara pozove oca na rođendan.

Španjolski film (Un)known neighbours redatelja Isaaca Rodrigueza donosi autorovo iskustvo preseljenja u Barcelonu. S vremenom je upoznao svoje nove susjede te izračunao da stotine ljudi mogu živjeti u njegovoj četvrti. Film prikazuje različite živote različitih ideala, rutina i načina ponašanja koji koegzistiraju zid do zida i susreću se iz dana u dan, a ujedno je osvojio Nagradu publike na osmom Star Film Festu.

Nagrade za najbolji dokumentarni film, najbolji regionalni film i najbolju fotografiju prošle je godine osvojio film Ivana Milosavljevića Plava granica, a prikazuje čovjeka sa granice koji je cijeli život proveo tražeći najveću ribu koju krije plavi Dunav. Godinama unazad, svakodnevno, u cik zore stari ribar pokušava namamiti ribu. Ovo je priča o dva vršnjaka – jedan na površini vode, drugi prikriven u dubinama moćne rijeke, čekaju da se napokon sretnu.

Iz prošlogodišnjeg natjecateljskog programa, na ovom izdanju Star Gardensa održati će se i projekcija animiranog filma The Legend of the Sun and the Storm redatelja Huga Tortul Ferriollia i Victora Laildhear do Amarala prikazuje dolazak Susanooa, boga oluje čije destruktivno ponašanje donosi kaos i nemir njegovoj sestri Amaterase, božici sunca i njezinim podanicima te filma Sare Radusinović Nisam ovdje koji prikazuje mladu Selenu kojoj prelazak iz adolescencije u odraslost nije nimalo lak. Bez novca i posla, ona i dalje živi s majkom u svom rodnom gradu, a s brigama se nosi na sebi tipičan, kaotičan način.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime