VARAŽDIN Osumnjičena za ugrožavanje okoliša otpadom

Počinila kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom

546
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom, zbog sumnje da je kao odgovorna osoba u jednom trgovačkom društvu, počinila kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom.

Kako se sumnja, ona je u vremenu od 1. siječnja do 9. srpnja 2020. godine, sakupljala, odlagala, skladištila odnosno gospodarila i postupala s otpadom, na katastarskoj čestici za koju trgovačko društvo prethodno nije pribavilo dozvolu za gospodarenje otpadom.

Dana 9. srpnja 2020. godine, prilikom inspekcijskog nadzora inspektora zaštite okoliša, zatečena je veća količina otpada i to na tlu i pod zemljom, koji je bio prekriven slamom i obrastao raslinjem, a sve neposredno uz obrađeno poljoprivredno zemljište na kojem je bio zasađen kukuruz. Iskapanjem tla i izuzimanjem uzoraka tla, utvrđeno je da je tlo na tom mjestu onečišćeno spojevima teških metala cinka, olova, selena i policikličkih aromatskih ugljikovodika, a koji uzorci prelaze dozvoljene granice prema Pravilniku o zaštiti poljoprivrednog zemljišta od onečišćenja.

Protiv 56-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime