Večernji list mora platiti 30.000 kuna bivšoj supruzi Gorana Ivaniševića

2076

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj se Večernjem listu nalaže da Tatjani Dragović, bivšoj supruzi tenisača Gorana Ivaniševića, isplati 30.000 kuna zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti nakon objave teksta ‘Gem, set, preljub, bankrot’ u Večernjem listu u svibnju 2013. godine.

U obrazloženju presude navodi se da je iznesen niz prijepornih informacija o odnosu i vezi Tatjane Dragovića i Gorana Ivaniševića, razlozima nedolaska roditelja Gorana Ivaniševića na njihovo vjenčanje, o njihovu pomirenju i prenošenju dijela imovine na njezino ime, ali i o prodaji kuće na splitskim Mejama i njihovom financijskom stanju.

Sud je utvrdio kako je objavljivanje prijepornih podataka izazvalo povredu prava osobnosti na privatnost osobnog i obiteljskog života, dostojanstvo, ugled i čast jakog intenziteta (neimovinsku štetu) neporedno nakon objavljivanja, te da je povreda prava osobnosti jakog intenziteta kod tužiteljice trajala do tri mjeseca.

Navodi se i da je sud vodio računa i o tome da tužiteljica Tatjana Dragović očito nije bila zainteresirana za objavu ispravka prijepornih informacija objavljenih u Večernjem listu, jer je zahtjeve za objavu ispravka i isprike tuženiku uputila nepune dvije minute prije podnošenja tužbe, što je sud navodilo na zaključak da je tužiteljici dominantno bila zanimljiva novčana kompenzacija. Protiv ove presude moguća je žalba u roku od 15 dana.

 

Izvor: Hina

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime