VELIKA BUNA Pod utjecajem alkohola naletio na maloljetne pješakinje

932

U ponedjeljak, 19. kolovoza, u 22.20 sati u Velikoj Buni, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 38-godišnjak osobnim automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje.

Naime, 38-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,80 g/kg) upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra zagrebačkih registracijskih oznaka u mjestu Velika Buna, a kretao se u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kućnog broja 102, nije brzinu kretanja vozila prilagodio situaciji u prometu (nailazak na pješake) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti kada to konkretni uvjeti zahtijevaju te je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. U prometnoj nesreći pješakinje su lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb.

VEZANE VIJESTI
Policija najavila pojačanu kontrolu prometa

Također, obavljenim očevidom je utvrđeno da je 38-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti i za vrijeme dok mu je istekao rok važenja prometne dozvole.

Policijski službenici su osumnjičenog 38-godišnjaka uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 199. st. 2, 51. st. 1, 289. st 4, 238. st. 1, 250 st. 2 uz primjenu čl. 293. st. 2. (vozio je pod utjecajem alkohola, vozio je neprilagođenom brzinom, vozio je pod zabranom neregistrirano vozilo i nije odjavio prometnu dozvolu te je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim sobama), u utorak, 20. kolovoza prepratili na Općinski sud, na Prekršajni odjel u Velikoj Gorici.

VEZANE VIJESTI
Uhvaćen lažni bankar koji je za 223 tisuće kuna prevario dvoje sugrađana

Pravomoćnom presudom proglašen je krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 29.200 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here