Župa i svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u  Gori, danas slavi svetkovinu Velike Gospe svoju Nebesku zaštitnicu. Upravitelj ove župe velečasni Don Paško Glasnović okupio je mnogo istinskih vjernika, svojih prijatelja svećenika koji su sa svojim vjernicima iz cijele Banovine od rana jutra hodočastili prema Gori. Iz župe Viduševac krenulo se u šest sati, potom su im se priključili vjernici iz Gline, Maje, Marin Broda i Graberja. Tako se je procesiji u Marin Brodu nešto prije osam sati jutros priključio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji već niz godina hodočasti u svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u  Gori. Kako je to izgledalo danas pitali smo župna.

Ton

U Gori na današnjoj svetkovini bio je i gospodine Vlado Štefulić koji je za tu prigodu stigao iz Kanade.

Ton


Kakvo Hrvatska izgleda nakon toliko godina, odnosno, kakvo je je stanje u državi i kako to netko vidi, tko zaista dugu nije boravio ovdje.

Ton

U svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u  Gori hodočastilo se i iz Grada Petrinje, a i šire okolice, tako se je unatoč visokim temperaturama i velikoj vrućini, mnoštvo vjernika okupilo danas u Gori na središnjem misnom slavlju, koje je u 11 sati predvodio sisački biskup, monsinjor Vlado Košić.

 

1 COMMENT

  1. Velika Gospa,a Plodine radile do 22h s kupcima koji su dolazili do samog kraja i još se našlo “ljubaznih”ljudi koji su se žalili što dugo stoje u redu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here