Velikogorički MOST protiv kredita od 47,5 milijuna kuna

767

Velikogorički MOST oštro je osudio mjere donesene na jučerašnjoj, 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Želimo se osvrnuti na današnju sjednicu  Gradskog vijeća  gdje su vladajući prihvatili prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića da Grad uzme kredit od 47,5 milijuna kuna za investicije.

Najoštrije odbacujemo ideju za dizanje kredita u okruženju izvanrednog stanja. Obavezno treba na snagu stupiti krizni management, koji će odmah donijeti odgovarajuće mjere. Prva i osnovna stavka kriznog managementa je zaustavljanje svih investicija i racionalizacija troškova, posebno onda kada su potpuno nepoznati težina i trajanje izvanredne situacije. Fokus rada gradske uprave sada treba biti svođenje rizika na najmanju moguću mjeru.

Stoga treba odmah:

Obustaviti sva nova kreditna zaduženja do daljnjega

Pump track staza, tehnička zaštita javnih površina, izgradnja otvorenog bazena, uređenje prometne infrastrukture i slično NISU TROŠKOVI KOJE TREBA FINANCIRATI U DOBA KRIZE.

Protiv smo  odgode plaćanja komunalne naknade i naknade za korištenje javne površine pravnim osobama na području grada Velike Gorice, već smo predložili totalnu OBUSTAVU plaćanja tijekom razdoblja u kojem traju izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-a 19 te na  minimalno 6 mjeseci tražimo obustavu, a ne ogodu te  ćemo tako  barem malo pomoći našim poduzetnicima. Također predlažemo da se oformi  gospodarski i ekonomski tim.

Na temu Vrtića koji  ne rade od 16. ožujka predložili smo da se za vrijeme u kojem vrtić ne ostvaruje programe zbog izvanrednih okolnosti, roditelji oslobađaju obveze sudjelovanja u cijeni programa. Ni to nije prihvaćeno. Gradonačelnik odgovara da je brže kada on donosi odluke, i odmah obećava da će od travnja svi biti oslobođeni od plaćanja. Isto tako smo predložili da se pomogne kod  zdravstvenih djelatnika bračnih partnera,  ali i bračnih partnera u kojih je jedan zdravstveni a drugi policijski ili drugi mobilizirani djelatnik, ali i prilike i kojima samohranih roditelji su mobilizirani i nemaju kako s malodobnom i vrtičkom djecom. Da vrtići iziđu u susret takvim roditeljima. Ali nažalost grad nema sluha za njih. Odbijeno

Za kraj  sramtona  je odluka oko dizanja kredita za koje i sam Ministar financija Marić ne preporuča da se podiže. Mi kao MOST  se oštro protivimo nepromišljenim odlukama gradske vlasti u ovim kriznim vremenima

Tekst Odluke o zaduženju

VEZANE VIJESTI
Dvoje pozitivnih na koronavirus u Velikoj Gorici

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here