VIDEO/FOTO Udario i drugi val potresa, šteta u Zagrebu velika

16033
Foto: Društvene mreže

Nakon što je prvi potres jakosti 5,3 stupnja po Richteru pogodio središnji dio Hrvatske, s epicentrom 7 kilometara sjeverno od Zagreba, i drugi val potresa jačine 5,0 stupnjeva pogodio je gotovo isto područje točno u 7 sati.

Epicentar prvog potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 7 kilometara sjeverno od Zagreba, objavljeno je na specijaliziranoj stranici EMSC.

Drugi potres koji je uslijedio samo pola sata kasnije bio je jakosti 5,0 s epicentrom 10 kilometara sjeverno od Zagreba, odnosno dva kilometra jugoistočno od Kašine na dubini od pet kilometara, prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru.

VEZANE VIJESTI
Nakon potresa u Zagrebu padao snijeg

U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

 

Zasad nema izvješća o žrtvama, a Civilna zaštita Grada Zagreba je podignuta, rekao je pročelnik tog ureda Pavle Kalinić.

U Centru 112 nemaju podatke o ozlijeđenima. Doznaje se da primaju dojave od brojnih građana te da su zbog požara na trenu i vatrogasci.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

 

 

Foto: Društvene mreže

Foto: Društvene mreže

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHRTvijesti%2Fvideos%2F1596359393875492%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”311″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

VEZANE VIJESTI
Juniori Siska osvojili košarkašku ligu

Zbog mogućnosti manjih potresa, tzv. aftershocks, ljudi su pozvani da ostanu na otvorenom prostoru i da ne borave u oštećenim zgradama, piše Europski mediteranski seizmološki centar na twitteru.

Foto: Društvene mreže
Izvor FB

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here