Za osiguravanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2015./2016. iz Europskog socijalnog fonda osiguran je iznos veći od 72 milijuna kuna.

U svrhu pružanja potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama raspisan je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za natječaj pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

VEZANE VIJESTI
Prijem za najbolje učenike na državnim natjecanjima

Svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima na ovaj natječaj, dakle jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivačima osnovnih i srednjih škola održana je u četvrtak, 3. rujna u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Nekih formalnih grešaka u samoj prijavi za natječaj bilo je u Šibensko-kninskoj i Osječko-baranjskoj županiji, ali to će biti riješeno u sljedećih nekoliko tjedana, rekao je ministar Vedran Mornar.

U Ministarstvu je u četvrtak bio nazočan i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Kroz ovaj natječaj sredstva za asistente u nastavi bit će osigurana za ukupno 80 učenika u 23 osnovne i 5 srednjih škola na području Zagrebačke županije. I Sisačko-moslavačka županija uspješnom prijavom na ovaj natječaj osigurala je sredstva za zapošljavanje 78 asistenata u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, kazao nam je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić.

VEZANE VIJESTI
Za ukupno 6 gradova i 11 općina proglašena prirodna nepogoda

Inače, ukupan iznos veći od 72 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda kroz ovaj natječaj osiguran je za uvođenje 1988 pomoćnika u nastavi za 2379 učenika s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2015./2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here