VIDEO Jesenski međunarodni bjelovarski sajam – Izvrsna prilika za sve

181

U ovim, kako mnogi vole reći teškim vremenima, samo dan ili dva može vam pomoći da shvatite kako i nije baš sve tako crno. Ima tu dosta ljepota, samo mi, od šume ne vidimo drveta. Kada se malo maknemo iz svoje svakodnevice možemo puno naučiti..

Upravo u to smo se i sami uvjerili. Koliko treba uložiti da bismo bili stočari, ratari, drvoprerađivači, građevinci… Dobar primjer za pogledati u stvarnost bio je prošli vikend.

Proteklog vikenda od 9. do 11. rujna na sajamskom prostoru u Gudovcu održan je tradicionalni poljoprivredni Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, 29. po redu. Ovo je bilia izvrsna prilika i za nas, dva dana nam je trebalo da bismo obišli sve, razgledali cijeli sajamski prostor i dogovorili neke poslove, kao i većina naprednih poljoprivrednika koji su imali na ponudi veliki izbor suvremenih poljoprivrednih priključaka i strojeva.

Velika je tu ponuda i opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, opreme za šumarstvo i drvne tehnologije, rušenje, dovoz i moderna priprema drva za ogrijev.

Obišli smo i prostore s kravama, konjima, kokošima, ovcama, svinjama. Prekrasna grla, da imamo moderne štale i malo para možda bismo se i ponovili.

Osim toga, građevinci su sigurno imali što vidjeti, ponuda razne opreme, velikih i mini bagera. Slovenci su se pripremili s dobrom robom i cijenama, ali ni naši nisu zaostajali, posebno smo bili iznenađeni s ponudom Hidro rada i njihovim modernim povoljnim bagerima.

Tako je ove godine po prvi puta kao posebna tematska cjelina održan Sajam OPG-ova i eko proizvođača i tematska cjelina posvećena sezoni grijanja i obnovljivim izvorima energije. Sajamski prostor Gudovac napustili smo nakon što smo se dobro pogostili uz riblju ponudu ovih predivnih primjeraka, a potom smo za zimnicu kupili paprike rog za ajvar i paradajzerice za kiseljenje.

Zato se nadam da će se ova tradicija nastaviti i dogodine kao bismo mogli prikupiti nove klijente, ali se malo i ponoviti. Možda neki bager, konja ili kravicu s mlijekom. Zato živi bili, dogodine se vidjeli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime