VIDEO Napreduju radovi na dogradnji OŠ Pušća

Zagrebačka županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna

1362

Kroz dvije godine, ovu i 2021., Zagrebačka županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna. Od ovoga iznosa 80 milijuna kuna su sredstva kredita, a ostatak vlastita sredstva Zagrebačke županije. Trenutno je u provedbi nekoliko projekata, među njima i dogradnja OŠ Pušća, investicije vrijedne gotovo 14 milijuna kuna, koju je 9. listopada obišao župan Stjepan Kožić.

Kožić je pojasnio kako škola ovom dogradnjom dobiva malo više od 1000 četvornih metara prostora.

„Dogradit ćemo sportsku dvoranu te izgraditi šest novih učionica čime ćemo osigurati da škola dobije jednosmjensku nastavu. To je nešto što je i program Vlade za budućnost, ali i ono što Zagrebačka županija radi već duži niz godina, a to je stvara uvjete da u što više škola bude jednosmjenska nastava“, kazao je Kožić te dodao kako na tome ne misle stati.

„Kroz proračun ove i projekciju za iduću godinu osigurali smo 140 milijuna kuna, 80 iz kredita i 60 iz vlastitih sredstava. Time ćemo graditi nove objekte, škole i sportske dvorane, ali i rekonstruirati i dograđivati postojeće objekte. Tako ćemo stvoriti kvalitetnije uvjete u mnogim prostorima. No to nije sve! Jedan veliki dio škola energetski obnavljamo. Radi se o investicijama ukupne vrijednosti 62,5 milijuna kuna, od čega smo 27 milijuna dobili iz europskih fondova, a ostalo su sredstva proračuna Županije“.

Riječ je Srednjoj školi Vrbovec, Srednjoj školi Velika Gorica, Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka i Osnovnoj školi Klinča Sela.

Župan je dodao kako je napravljeno već niz projekata te da se može reći da je Zagrebačka županija zapravo „poduzetnik“.

„Energetskim obnovama štedimo energiju, a onda štedimo i novac, kojega ulažemo u buduću gradnju školskih objekata. Također, Županija osim što skrbi o objektima koji su u njenoj nadležnosti i podiže standarde u obrazovanju, ujedno je i značajan investitor. Svi ovi projekti rezultirat će povećanom potrebom za radnom snagom, posebno u sektoru građevinarstva, što će u konačnici doprinijeti cjelokupnom razvoju gospodarstva na području Zagrebačke županije i šire“, rekao je župan, još jednom naglasivši da je opredjeljenje Županije ulagati u mlade.

Da je ovaj projekt iznimno značajan za općinu Pušća istaknula je načelnica Anđela Cirkveni.

„Zahvaljujući Zagrebačkoj županiji i županu Stjepanu Kožiću, naši će učenici imati još bolje uvjete za boravak u školi jer oni više vremena provode u školi nego kod kuće. Ponosni smo što su prepoznali da našoj školi treba dogradnja te što ćemo dogradnjom škole omogućiti djeci jednosmjenski rad“.

Načelnica je dodala kako je Općina osigurala sredstva za produženi boravak i radne bilježnice, a svih 245 djece od sada će imati i besplatan doručak u ovoj matičnoj školi.

Zagrebačkoj županiji i Općini Pušća se na ovom projektu zahvalio ravnatelj Osnovne škole Pušća Arsen Šarunić.

„Osim što ćemo dobiti modernu sportsku dvoranu sa svom popratnom opremom, dobit ćemo i šest učionica razredne nastave, tri kabineta za učitelje te novo vanjsko sportsko igralište. Tako sa smo svi zajedno presretni i ponosni i puno im hvala!“

Završetak radova je planiran u listopadu iduće godine, no izvođači radova se nadaju kako bi oni mogli biti gotovi i do kraja kolovoza te bi škola spremna dočekala početak iduće školske godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime