VIDEO Ogroman požar u Desnim Štefankima snimljen iz zraka

485
Foto Vatrogasci - Oni su naši Heroji

U posljednje vrijeme prizori sve većih požara nažalost postaju svakodnevnica, a vatrogasci i i policija neprestano apeliraju na pojačan oprez i upozorenje da se paljevine ne ostavljaju bez nadzora. Osim što se uništavaju šume koje predstavljaju “pluća” prirode, vatrogasci stalnim odlascima na intervencije troše resurse.

Na Facebook grupi “Vatrogasci – Oni su naši Heroji” objavljen je video velikog požara koji je obuhvatio šumu u Desnim Štefankima.

Ovako je izgledao požar iz zraka Desni Štefanki koji se nalaze u Karlovačkoj županiji. Na zahtjevnu intervenciju izašli su vatrogasci VZO Lasinja koji su uspjeli sanirati požar koji je obuhvatio veći dio šume.

Planiranjem i ponašanjem smanjujemo mogućnost dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, ovog puta nekontroliranim širenjem požara, objavili su i službenici PU zagrebačke.

-Podsjećamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima. Takvi se požari, ukoliko nisu strogo kontrolirani, zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte, a ujedno i ugroziti ljudske živote. Dolaskom toplijih i sunčanijih dana počinje sezona radova na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vrtovima, a samim time započinje i spaljivanje korova, suhe trave i niskog raslinja čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom. Spaljivanje korova je dozvoljeno do 1. svibnja, ali pozivamo građane na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja s ciljem zaštite osoba i imovine, navode tako iz policije.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime