VIDEO Prva likovna izložba “Srčeka Hrvatskom”

Izložba organizirana povodom obilježavanja Dana zahvalnosti i Drugog susreta osoba s invaliditetom u Općini Lekenik

77
Facebook Udruga OSIT "Anđeoska srčeka" Letovanić

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti i Drugog susreta osoba s invaliditetom u Općini Lekenik, u Vatrogasnom domu u Letovaniću Udruga OSIT Anđeoska Srčeka organizirala je Prvu likovnu izložbu osoba s invaliditetom i prijatelja “Srčeka Hrvatkom”.

U sklopu događanja održane su radionice štrukli, vanjkuša i pohanih hrenovki koje su prikazane virtualno, baš kao i likovna izložba. Na sam događaj, 11. listopada izložbu se moglo pogledati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Radionicu štrukli vodila je Nadica Bedek, vlasnica Bakine okućnice iz Igrišća (Krapinsko Zagorska županija), vanjkuše su pripremile Dubravka Lončar i Snježana Kušan, dok je pripremu pohanih hrenovki pokazala kuharica Mirjana Bajs Nuhić.

Na likovnu izložbu “Srčeka Hrvatskom” ukupno je pristiglo 65 radova, od čega 31 osoba s invaliditetom. Ocjenjivački sud u sastavu prof. etn.Jurica Škofač, kustos galerije Striegel, prof. Božidar Škofač slikar iz Letovanića , Katarina Kaljiković voditeljica Male manufakture i direktor Turističke zajednice Općine Lekenik Božidar Antolec, je gotovo jednoglasno odabrao najbolje radove i radove za posebni kreativni izričaj.

Facebook Udruga OSIT “Anđeoska srčeka” Letovanić

Pobjednici u kategoriji osoba s invaliditetom su: 1.Mario Skrbin (Drvo želja), 2 . Stjepan Vuketić (Crkva u Gušću), 3. Matija Janušić (Leptir).

Za posebnu kreativnost nagrađeni su Ivana Krnic, Luka Dragočajac i Dubravko Rastovac.

U kategoriji prijatelja nagrade su osvojili: 1. Stela Perković (kapelica Sv. Martina  Stari Brod), 2. Anamaria Težački (djevojčica u nošnji) i 3 .Lana Horvat (crveni kišobran ).

Za kreativnost nagrađene su Romina Lugarić, Ivana Šimir i Sara Tominac.

Facebook Udruga OSIT “Anđeoska srčeka” Letovanić

Posebno priznanje dodijeljeno je Mariji Glavičić Počuć iz Ivanić Grada, koja slika nogama za poseban umjetnički dojam i doprinos u realizaciji Prve likovne izložbe osoba s invaliditetom i prijatelja “Srčeka Hrvatskom”.

Svim sudionicima podijeljene su prigodne zahvalnice.

Facebook Udruga OSIT “Anđeoska srčeka” Letovanić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here