VIDEO Započeo Dječji tjedan u Petrinji

I ovogodišnji program Dječjeg tjedna bogat i raznolik, namijenjen i djeci i roditeljima

616

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darinka Dumbovića u Petrinji je započelo obilježavanje Dječjeg tjedna, a na samo početku tjedna, koji će brojnim događanjima biti posvećen djeci i mladima, gradonačelnika je 7. listopada posjetila delegacija djece iz Dječjeg vrtića Petrinjčica i petrinjskih osnovnih škola. Prijem je održan u velikoj vijećnici gdje su mjesta u vijećničkim klupama ovaj put zauzela djeca, a gradonačelnik Darinko Dumbović im je, poželjevši dobrodošlicu, poručio da moraju učiti i slušati starije i truditi se činiti dobro jer su oni budućnost ovog grada.

„Danas je prvi dan našeg Dječjeg tjedna. Prekrasan je to tjedan u čijem ste centru pažnje vi. Ali nama ste vi u centru pažnje – ne samo kroz taj tjedan, nego čitavih 365 dana u godini. Vi ste tu, a mi, svi skupa, vodimo brigu o vama. Hvala vašim roditeljima, bakama, djedovima, tetama iz vrtića, profesoricama u školi zato što su uvijek uz vas i što se uvijek možete osloniti na njih, biti u njihovom zagrljaju. To je ono što oni imaju za vas, a to je jedna velika riječ, najvažnija u životu – ljubav. Imate ljubav, toplinu, krilo u koje se možete skloniti… Mi također kao grad nastojimo osigurati sve što vam treba.

Osigurali smo lijepe, uređene vrtiće, napraviti prekrasna igrališta, kroz mjesec dana ćemo nastojati otvoriti i klizalište… Nastojimo vam osigurati sve što vam treba, da vam bude lijepo u našem gradu i da u njemu imate određene sadržaje“.

Gradonačelnik je dodao je kako će i kroz Dječji tjedan nastojati pokazati što to znači biti grad prijatelj djece, a status je to koji Petrinja nosi od 2017. godine kada je postavljena i prepoznatljiva tabla na ulazu u grad koja ukazuje da se radi o mjestu koje sustavno ulaže u odrastanje djece i izgradnju lokalne zajednice u kojoj se svako dijete potpuno i skladno razvija i priprema za život.

Djeca su nakon toga gradonačelniku predala svoja pisma i poruke s brojnim željama, a osim novih prostora za igru i druženje, igrališta i sportskih dvorana, dali su i svoje ideje kako pojedine gradske prostore prenamijeniti u sadržaje namijenjene djeci.

Na prijemu je nazočila i Martina Boltužić Đeverlija, predsjednica Društva naša djeca Petrinja koje je inicijator obilježavanja Dječjeg tjedna. Istaknula je kako je i ovogodišnji program bogat i raznolik, namijenjen i djeci i roditeljima.

Djeca su se s gradonačelnikom nastavila družiti u njegovom uredu gdje su mu male znatiželjne glavice postavile brojna pitanja, a poslušati ih možete ovdje:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here