VIDEO Započeo Dječji tjedan u Petrinji

I ovogodišnji program Dječjeg tjedna bogat i raznolik, namijenjen i djeci i roditeljima

294

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darinka Dumbovića u Petrinji je započelo obilježavanje Dječjeg tjedna, a na samo početku tjedna, koji će brojnim događanjima biti posvećen djeci i mladima, gradonačelnika je 7. listopada posjetila delegacija djece iz Dječjeg vrtića Petrinjčica i petrinjskih osnovnih škola. Prijem je održan u velikoj vijećnici gdje su mjesta u vijećničkim klupama ovaj put zauzela djeca, a gradonačelnik Darinko Dumbović im je, poželjevši dobrodošlicu, poručio da moraju učiti i slušati starije i truditi se činiti dobro jer su oni budućnost ovog grada.

„Danas je prvi dan našeg Dječjeg tjedna. Prekrasan je to tjedan u čijem ste centru pažnje vi. Ali nama ste vi u centru pažnje – ne samo kroz taj tjedan, nego čitavih 365 dana u godini. Vi ste tu, a mi, svi skupa, vodimo brigu o vama. Hvala vašim roditeljima, bakama, djedovima, tetama iz vrtića, profesoricama u školi zato što su uvijek uz vas i što se uvijek možete osloniti na njih, biti u njihovom zagrljaju. To je ono što oni imaju za vas, a to je jedna velika riječ, najvažnija u životu – ljubav. Imate ljubav, toplinu, krilo u koje se možete skloniti… Mi također kao grad nastojimo osigurati sve što vam treba.

VEZANE VIJESTI
Održana 11. Latino večer na petrinjskom Gradskom kupalištu

Osigurali smo lijepe, uređene vrtiće, napraviti prekrasna igrališta, kroz mjesec dana ćemo nastojati otvoriti i klizalište… Nastojimo vam osigurati sve što vam treba, da vam bude lijepo u našem gradu i da u njemu imate određene sadržaje“.

Gradonačelnik je dodao je kako će i kroz Dječji tjedan nastojati pokazati što to znači biti grad prijatelj djece, a status je to koji Petrinja nosi od 2017. godine kada je postavljena i prepoznatljiva tabla na ulazu u grad koja ukazuje da se radi o mjestu koje sustavno ulaže u odrastanje djece i izgradnju lokalne zajednice u kojoj se svako dijete potpuno i skladno razvija i priprema za život.

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Dumbović upriličio prijam za dobitnike bespovratnih sredstava iz Intervencijskog plana

Djeca su nakon toga gradonačelniku predala svoja pisma i poruke s brojnim željama, a osim novih prostora za igru i druženje, igrališta i sportskih dvorana, dali su i svoje ideje kako pojedine gradske prostore prenamijeniti u sadržaje namijenjene djeci.

Na prijemu je nazočila i Martina Boltužić Đeverlija, predsjednica Društva naša djeca Petrinja koje je inicijator obilježavanja Dječjeg tjedna. Istaknula je kako je i ovogodišnji program bogat i raznolik, namijenjen i djeci i roditeljima.

Djeca su se s gradonačelnikom nastavila družiti u njegovom uredu gdje su mu male znatiželjne glavice postavile brojna pitanja, a poslušati ih možete ovdje:

VEZANE VIJESTI
Osobno izradio pušku s glatkom cijevi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here