Vlakovima i autobusima do Zagreba s jednim pokazom

427

Nakon završnog povezivanja softwera HŽ-a i Auto prometa Sisak kreće integrirani prijevoz putnika vlakovima HŽ-a i autobusima Auto prometa Sisak.

Model integriranog prijevoza planira se uvesti u listopadu. Putnici s kupljenim pokazom HŽ-a će se tako, bez dodatne naplate, voziti  i  autobusima Auto prometa od i do svojih krajnjih destinacija u Sisku.

Prema riječima predsjednika Uprave Željka Ukića, HŽ-u Putnički prijevoz cilj je što bolje prometno povezivanje Zagreba s gradovima u okruženju na udaljenosti 60 kilometara, a Sisak je peti grad u kojem će se uspostaviti integrirani prijevoz. Na relaciji Sisak – Zagreb već neko vrijeme voze nove garniture vlakova, a od 2. rujna uvedena su i dva nova vlaka s polaskom sa zagrebačkog glavnog kolodvora u 15.28 sati i polaskom iz Sisak Capraga u 19.16 sati. Sisak i Zagreb radnim danom povezuje 31,  subotom 19 i nedjeljom 16 vlakova.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Nastavlja se gomilanje smeća na divljim odlagalištima po Sisku

U sklopu rekonstrukcije Zvonimirove ulice, u neposrednoj blizini sisačkog i autobusnog kolodvora, Grad Sisak će uredit Park & Ride parkiralište za osobne automobile namijenjene isključivo putnicima, koji nastavljaju putovanje vlakom ili autobusima Auto prometa. Za spajanje Zvonimirove ulice s komunalnom zonom Grad Sisak je osigurao bespovratnih 2,65 milijuna kuna iz europskog fonda „Konkurentnost i kohezija“.

Izvor: Grad Sisak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here