Vozač tegljača (28) se nije zaustavio na signale spuštanja branika na pružnom prijelazu

Vozač će se sankcionirati izricanjem novčane kazne u iznosu od 3.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima CE kategorije u trajanju od jednog mjeseca te upisivanjem u evidenciju tri negativna prekršajna boda

519
PU međimurska

Jučer, 3. lipnja 2020. godine oko 11 sati u Čehovcu, Međimurje, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 28-godišnji vozač tegljača koji se nije zaustavio na signale spuštanja branika na pružnom prijelazu.

Izvješće policije:

Vozač tegljača (28) s pridodanom poluprikolicom se približavao prijelazu ceste preko željezničke pruge u trenutku kada su ga svjetlosni i zvučni znaci upozoravali da će se uređaj za zatvaranje prometa početi spuštati. Ipak, nije se zaustavio pred pružnim prijelazom, već je nastavio vožnju zbog čega je bočnim dijelovima poluprikolice udario u polubranike.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 28-godišnjem vozaču izreći će se novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozila CE kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Ujedno, nakon pravomoćnosti odluke o ovom prekršaju vozaču će se u odgovarajuću evidenciju upisati i tri negativna prekršajna boda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime