Beroš naveo koliko je zdravstvenih djelatnika bilo pozitivno

315

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je jučer na twitteru kako je “u ponedjeljak do kraja dana, kod svih testiranih djelatnika zabilježeno 26 pozitivnih, a od njih gotovo 7.000 tek 32 je odbilo testiranje”.

Nove brojke iznova potvrđuju opravdanost covid potvrda u zdravstvu. Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je hrvatskog zdravstva i Vlade, poručuje Beroš u svojoj objavi.

Inače, ispred KBC-a Zagreb jutros se, drugi dan zaredom, okupila nekolicina prosvjednika protiv uvođenja obaveznih covid-potvrda i testiranja, a prosvjed je, uz prisutnost policije, protekao mirno, bez transparenata, agresivnih istupa i incidenata.

Oko 50 prosvjednika dočekalo je i u ponedjeljak ujutro zvižducima ministra Beroša u KBC-u koji je u tu bolnicu došao obilježiti početak primjene covid potvrda u zdravstvu.

Zagrebačka policija izvijestila je da tijekom utorka ispred KBC-a nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime