Vozila u suprotnom smjeru i oštetila tri vozila

Njemica je dovela u opasnost druge sudionike u prometu, oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika

437
Foto: PU istarska

Istarska policija je u utorak, 29. rujna oko 22.20 sati, zaprimila dojavu da se automobil marke Mercedes, austrijskih registracijskih oznaka, kreće u suprotnom smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki – Baderna u smjeru Umaga. Budući da je postojala opasnost da će vožnjom u suprotnom smjeru vozilo ugroziti druge sudionike u prometu, Istarski ipsilon je zatvoren za promet, a policijski službenici odmah su započeli potjeru.

Nakon što je pristigao na naplatnu postaju Umag, Mercedes je udario u jedan automobil koji je stajao u koloni i u jedno policijsko vozilo.

Potom je vozačica Mercedesa naglo krenula prema policijskom službeniku, pokušavajući ga pregaziti zbog čega je on bio prisiljen uporabiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume vozila.

Mercedes se unatoč tome nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru.

Nakon odmorišta Bale policijski službenici sustigli su vozilo, a vozačica je tada udarila u stražnji dio policijskog vozila i zaustavila se. Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile, nakon čega je smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

U događaju nitko nije ozlijeđen.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nad njemačkom državljankom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obijesnom vožnjom dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here