“Žablji dan” u nedjelju u zagrebačkome ZOO-u

423

U zagrebačkome Zoološkom vrtu u nedjelju, 10. travnja od 11 do 18 sati obilježit će se “Žablji dan” kojim se želi upozoriti na važnost zaštite vodozemaca na čije izumiranje izravno utječe čovjek uporabom pesticida, isušivanjem močvara i povećanjem cestovnog prometa.

Edukatori ZOO-a za djecu su osmislili mnoštvo igara i radionica koje im, kako kažu, “jamče ‘žabavu’ do krova”.

P-H20160409007380

Žablji dan” u zagrebačkom ZOO-u se obilježava osmi put, a ove će godine posjetitelji imati jedinstvenu priliku ući u njegov zatvoreni dio, gdje timaritelji uzgajaju vodozemce i brinu se o njihovu razmnožavanju. Djeca će moći dodirnuti živu gubavicu, a u radionicama će izrađivati žablje naočale i ukrašavati glave veselim žabicama.

Igra “Muholovka” potaknut će djecu da se okušaju u lovljenju ručka, a doznat će i što žaba voli jesti te što joj se nikako ne smije naći na jelovniku.  U “Žabarniku” djeca će se upoznati s prehrambenim navikama različitih vrsta vodozemaca, a doznat će i kome su sve oni na jelovniku. Također, moći će vidjeti što sve znanstvenici rade kako bi bolje upoznali i očuvali vodozemce.

“Riječ je o skupini životinja koja čini gotovo osminu kralježnjaka na Zemlji. Vrlo su važni u održavanju ekološke ravnoteže, hrane se malim beskralježnjacima od kojih mnogi prenose bolesti opasne za čovjeka, a oni sami hrana su većim životinjama. Prve su životinje koje su u davnoj geološkoj prošlosti izašle iz vode i dovoljno se prilagodile da mogu živjeti i na kopnu”, priopćio je zagrebački ZOO.

Izvor: Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime