ZAGREB Zasadila mini cvjetnjak, netko ga prijavio pa iz Komunalca traže da se očituje zbog neovlaštene sadnje

1120
Foto: Martina Živković facebook

Nesvakidašnja ‘ je li ovo moguće?’ situacija dogodila se Zagrepčanki Martini Živković koja je sa svojim susjedom Borisom Novkovićem zasadila maleni ‘vrt’ u kazeti drveta u Preradovićevoj ulici.

Iako je većina prolaznika na njega reagirala s odobravanjem jer, ruku na srce, pogled na oazu zelenila usred asfalta zaista podiže raspoloženje, nekome je zasmetao! Gospođa Živković tako je dobila ‘pismo’ iz Komunalca s naredbom da se nelegalno zelenilo odstrani.

Vrt zasađen u dobroj namjeri sada je predmet kaznenog djela

– Da li je moguće da ovo nekome smeta?

Stigla je anonimna prijava u kojoj se traži kažnjavanje počinitelja sađenja u Preradovićevoj 14 i vraćanje javne zelene površine u prvobito stanje.

Komunalno redarstvo mi je dalo 8 dana da se očitujem.

Uz nevjericu da tako nešto može nekome smetati, ne vjerujem niti da je jedna institucija išla po tome postupati, trošiti novce na papir i poštarinu. Da li se postupa po zdravom razumu ili se zaista regira na svaku anonimnu prijavu?

U razrušenom gradu, mjesec dana nakon potresa, s užitkom i od srca smo Boris i ja odlučili pokloniti Gradu i građanima jedan mali kutak optimizma, unijeti malo života, podignuti raspoloženje… Ljudi koji su prolazili bili su inspirirani time, slikali su nas, govorili da će i oni napraviti isto čim prođe corona. Nikad nijedan post nisam vidjela na fb koji je imao isključivo pozitivne komentare kao taj u grupi Potres u Zagrebu – Svi mi u centru
Zato vas lijepo molim dragi susjedi, prijatelji, odvjetnici, savjete i naputke kako se na ovo očitovati… jer ja za to kaznu neću platiti, niti ću ikada počupati biljku koja raste i nikome ne smeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here