Zagrebačka županija darovala Ivanić-Gradu vrijednu nekretninu

Vrijednost nekretnine iznosi 7,1 milijuna kuna

232
Foto: Dražen Kopač

Zagrebačka županija darovala je Gradu Ivanić-Gradu 7,1 milijuna kuna vrijednu nekretninu za potrebe Visoke škole Ivanić-Grad. Riječ je o dijelu zgrade postojećeg učeničkog doma i gotovo 2 tisuće kvadrata koji će se prenamijeniti u kabinete, učionice i laboratorije za potrebe škole što će u konačnici činiti budući studentski kampus. Ugovor o darovanju nekretnine potpisali su župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš u Specijalnoj bolnici Naftalan, ujedno i nastavnoj bazi Visoke škole Ivanić-Grad.

Foto: Dražen Kopač

„Darovanjem ove nekretnine Zagrebačka županija čini još jedan korak dalje kada je ulaganje u obrazovanje u pitanju. Otkako je prošle godine upisana prva generacija fizioterapeuta, Ivanić-Grad je postao jedan od tri grada u Zagrebačkoj županiji koji na svom području nudi visokoškolsko obrazovanje“, rekao je župan Kožić istaknuvši kako studenti u Ivanić-Gradu imaju značajnu prednost u odnosu na svoje kolege bilo gdje drugdje, a to je da praktično znanje stječu u jedinstvenom lječilištu i uz vrhunske stručnjake.

Foto: Dražen Kopač

Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je kako će u Ivanić-Gradu zahvaljujući darovanoj nekretnini zaživjeti studentski kampus. „Već idući mjesec krećemo u predprojektiranje i očekujem da ćemo u roku pet do šest mjeseci imati gotovu svu potrebnu dokumentaciju i biti spremni za prijavu na europske fondove, a prema sadašnjim projekcijama Grad će u objekt uložiti oko 10 milijuna kuna“, rekao je Leš.

Foto: Dražen Kopač

Ravnatelj Specijalne bolnice Naftalan Goran Maričić istaknuo je kako je bolnica od samog početka prepoznala i podržala ideju o osnivanju visokog školstva u Ivanić-Gradu kao jedan od najvažnijih strateških projekata koji pruža velike mogućnosti za razvoj, a posebice široku naobrazbu iz područja fizikalne terapije.

Foto: Dražen Kopač

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime