Zagrebačka županija dijeli milijun kuna gradovima i općinama

461

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna kojima će sufinancirati gradovima i općinama na svom području postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, školama, knjižnicama, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama koje nude javne sadržaje i mjesto su okupljanja stanovnika.

Postavljanjem mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje, viši životni standard te kvalitetnije i dostupnije usluge.

Lokalne samouprave na području Županije prije same prijave na javni poziv moraju ugovoriti nabavu opreme i instalaciju pristupnih Wi-Fi točaka na javnim površinama i u objektima javne namjene uz besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2019. godine.

Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje za jedan projekt, a maksimalna visina potpore iznosi 80.000 kuna.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-467.

Na natječaj se možete prijaviti elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na web stranici Zagrebačke županije na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju,Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb s naznakom „Prijava na Javni poziv za sufinanciranje razvoja mreže Wi-Fi pristupnih točaka na području Zagrebačke županije u 2019. godini – Wi-Fi 4 Smart Green Ring”.

Podsjetimo, 10 gradova i općina s područja Županije dobilo je vaučere Europske komisije u vrijednosti 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima te su također prihvatljivi prijavitelji u sklopu županijskog javnog poziva.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here