Zagrebačka županija dijeli milijun kuna gradovima i općinama

445

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna kojima će sufinancirati gradovima i općinama na svom području postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, školama, knjižnicama, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama koje nude javne sadržaje i mjesto su okupljanja stanovnika.

Postavljanjem mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje, viši životni standard te kvalitetnije i dostupnije usluge.

VEZANE VIJESTI
Održana regionalna konferencija "Gospodarski napredak kroz bolju prometnu povezanost"

Lokalne samouprave na području Županije prije same prijave na javni poziv moraju ugovoriti nabavu opreme i instalaciju pristupnih Wi-Fi točaka na javnim površinama i u objektima javne namjene uz besplatan pristup Internetu za sve građane i posjetitelje.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2019. godine.

Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje za jedan projekt, a maksimalna visina potpore iznosi 80.000 kuna.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-467.

VEZANE VIJESTI
Na području Zagrebačke županije već osmi dan bez novozaraženih

Na natječaj se možete prijaviti elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na web stranici Zagrebačke županije na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju,Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb s naznakom „Prijava na Javni poziv za sufinanciranje razvoja mreže Wi-Fi pristupnih točaka na području Zagrebačke županije u 2019. godini – Wi-Fi 4 Smart Green Ring”.

VEZANE VIJESTI
Edukativno predavanje i obilazak Županijskog centra 112

Podsjetimo, 10 gradova i općina s područja Županije dobilo je vaučere Europske komisije u vrijednosti 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima te su također prihvatljivi prijavitelji u sklopu županijskog javnog poziva.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here