Zagrebački vatrogasac preminuo tijekom intervencije

Sinoćnje nevrijeme u Zagrebu uzelo je svoj danak. Tijekom intervencije preminuo je istaknuti član DVD-a Kustošija, sudionik brojnih intervencija diljem Hrvatske, 53-godišnji Davor Kovačić.

2340
Foto: JVP Zagreb

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca”, ovim rečenicama vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb oprostili su se od kolege Davora Kovačića, pripadnika DVD-a Kustošija, koji je preminuo tijekom sinoćnje intervencije u poplavljenom Zagrebu.

– Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53- oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja, stoji u objavi JVP-a Zagreb.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Na današnji dan dogodio se ovaj LEGENDARNI čin

– Davor se nesebično davao, kako za DVD tako i za svoju obitelj i prijatelje! Odradio je bezbroj intervencija, od poplava u Gunji, dislokacija u Dalmaciji pa do nedavnog potresa i svakodnevno nakon njega! Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo, stoji u objavi DVD-a Kustošija.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here