Zagrepčani uzgajali marihuanu na glinskom području

Za osobnu konzumaciju i prodaju

436
Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave sisačko moslavačke su u suradnji s Policijskim službenicima Policijske postaje Glina dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 25 i 28 godina sa zagrebačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Sumnja se da su osumnjičeni tijekom travnja na neobrađenoj zemljišnoj parceli, na području Gline, zasadili biljke indijske konoplje s namjerom proizvodnje droge marihuane, koje su potom djelomično obirali i odnosili s nasada zbog osobne konzumacije i prodaje.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili u subotu, 17. rujna, kada su u kontroli prometa u Glini, zaustavili automobil zagrebačkih registracija u kojem se kao putnik nalazio osumnjičeni 25-godišnjak, koji je neovlašteno posjedovao biljku indijske konoplje visine 110 cm.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

U srijedu, 21. rujna, na mjestu događaja obavljen je očevid u sklopu kojeg je izuzeto ukupno 98 biljaka indijske konoplje visina od 132 do 345 cm te automatska puška sa spremnikom i 27 komada streljiva, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je automatsku pušku nedozvoljeno posjedovao 25-godišnjak.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Istoga dana temeljem naloga suda, obavljena je pretraga osobnog vozila, kojim se koristi 25-godišnjak te je pronađeno i oduzeto 24 grama marihuane.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet dogama“, dok je 25-godišnjak prijavljen i za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime