Zaklada Iskra nagradila najdarovitiju djecu Sisačko – moslavačke županije za 2014. godinu

1686

U dvorani Glazbene škole u Novskoj, večeras su svečano uručene godišnje nagrade za 2014. godinu Zaklade Iskra za svu nadarenu djecu Sisačko – moslavačke županije. Zaklada već 5-tu godinu za redom, uz pomoć brojnih sponzora, nagrađuje najdarovitije učenike pa ih je tako ove godine nagrađeno 24-ero, 6 osnovnoškolaca, 15 srednjoškolaca i 3 studenta.

Upravitelj Zaklade Zoran Vasić podsjetio je kako je od 2008. godine ukupno nagrađeno 113-ero djece. Županija svake godine izdvoji 100 tisuća kuna, a dobitnici su ove godine nagrađeni sa po 5 tisuća kuna. No, kako je istaknuo Vasić, primarni cilj je nagraditi njihove uspjehe, jer  su ti mladi nadareni ljudi budućnost svakog grada i općine iz koje dolaze, a u konačnici i čitave županije…

TON

Osim Vasića, laureatima je nagrade uručio  i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić. On se zahvalio roditeljima i djeci koja su se prijavila na natječaj napomenuvši kako s pravom mogu biti ponosni…

TON

Ova Zaklada želi da u vama iskri, da budete lučonoše i potičete druge svojim primjerom da svi zajedno budemo uspješniji, da se vaši roditelji, vaša zajednica i čitava županija može s vama ponositi, zaključio je dožupan Piletić.

U ime svih dobitnika zahvalila se Bruna Habek iz Kutine…

TON 

Najviše dobitnika ovogodišnje nagrade Zaklade Iskra je iz Novske, njih 6: Sebastijan Debeljak, Antonio Katušić, Rebecca Bjelanović, Katja Grujić, Ines Lončar i Hanna Kuruzović, iz Kutine 5: Mislav Glibo, Leo Obadić, Iva Topić, Bruna Habek i Daniela Ivankovioć, Siska 4: Valentina Runko, Marcela-Maria Skrbin, Antonio Matošević i Krešimir Špoljarić, Popovače također 4: Vilim Lendvaj, Alisa Zobel, Sara Zobel i Filip Beleta, Petrinje 3: Tea Harčević, Sanja Ranić i Luka Posilović te iz Lipovljana 2: Klara i Marija Ćosić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime