Započela energetska obnova Doma zdravlja Petrinja

Nakon što su u energetsku obnovu krenuli domovi zdravlja u Glini i Sisku, na red je došao i ovaj u Petrinji pa će tako petrinjski pacijenti od proljeća uslugu zdravstvene skrbi primati u ugodnijem ambijentu obnovljenog Doma zdravlja.

1076

U sklopu projekta “Energetska obnova zgrada Sisačko-moslavačke županije” započela je energetska obnova zgrada Doma zdravlja Petrinja na adresi Ulica Radoslava Lopašića 1a, 1b, 1c.

Investiciju vrijednu 2.871.487,97 kuna s 1.684.243,17 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

“Radovi uključuju povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanja postojećeg, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava kontrolnih mjerila energenata i vode”, poručio je ravnatelj Doma zdravlja Petrinja Zdenko Matijašec.

Nakon završenih radova očekuju se značajne uštede

“Nakon završenih radova možemo očekivati uštedu u potrošnji toplinske energije za grijanje i to za 66,08 posto, uštedu primarne energije za 56,44 posto te smanjenje štetne emisije CO2 za čak 58,62 posto”, dodaje Matijašec.

Također, nakon završenih radova energetske obnove očekuje se prijelaz iz energetskog razreda F u energetski razred C. Projektne aktivnosti sufinancirane su bespovratnim europskim sredstvima u iznosu od 60 do 80 posto, dok ostatak sredstava osigurava sam Dom zdravlja iz kredita HBOR-a.

Unatoč radovima pacijenti će moći neometano koristiti usluge zdravstvene skrbi, a završetak radova očekuje se na proljeće sljedeće godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime