Zatvoreno kontejnersko naselje u petrinjskom naselju Češko Selo

449
24.02.2021., Petrinja - Fotografija snimljena iz zraka prikazuje kontejnersko naselje na Sajmistu u kojemu su smjesteni ljudi cije su nekretnine stradale u potresu koji je pogodio Sisacko-moslavacku zupaniju 29.12. 2020. godine. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Grad Petrinja je s mjesecom ožujkom kontejnersko naselje u Češkom selu stavio izvan funkcije, jer se dio korisnika vratio u svoje domove obnovljene nakon potresa, a dio je razmješten u druga dva kontejnerska naselja, doznaje se danas iz petrinjske Gradske uprave.

Revizijom stanja u svim kontejnerskim naseljima koje je provedeno u veljači ove godine, utvrđeno je kako je reorganizacijom korisnika kontejnerskih naselja moguće navedeno naselje staviti izvan funkcije.

Korisnici čiji su objekti sigurni za stanovanje i obnovljeni nakon razornog potresa na Banovini povratili su se u svoje domove, dok su ostali korisnici razmješteni u kontejnersko naselje na Sajmištu ili u Mošćenicu.

Grad Petrinja je za kontejnersko naselje u Češkom selu mjesečno imao troškove od otprilike 75 tisuća kuna (za trošak zakupnine, električne energije i vode).

Trenutno se kontejneri, koje je Grad Petrinja dobio na korištenje, vraćaju tvrtki CROSCO u čijem su vlasništvu, naveli su iz Grada Petrinje na svojim internetskim stranicama.

Dodaju kako se nadaju da će u skoro vrijeme prestati potreba i za ostalim kontejnerskim naseljima i da će se  stanovnici vratiti svojim obnovljenim kućama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime