“Conventus melici Iosephi”, što u slobodnom prijevodu znači “Josipovi glazbeni susreti” ciklus adventskih koncerata završen je u nedjelju 20. prosinca, koji se po prvi puta u povijesti župe i grada Karlovca održavao u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kroz četiri adventske nedjelje s početkom u 19.15 sati zahvaljujući inicijativi rektora Nacionalnog svetišta svetog Josipa, mons. Antuna Sentea, ml. i gosp. Krešimira Klarića, orguljaša u Svetištu. Ciklus koncerata organizirali su Nacionalno svetište svetog Josipa i Grad Karlovac.
Prvu adventsku nedjelju, 29. studenog 2015., na koncertu su nastupali mladi glazbenici i njihovi mentori, učenici i profesori Glazbene škole Karlovac. Drugu nedjelju došašća, 6. prosinca, koncert su uveličale izvrsne orguljašice, Jasmina Belošević i Elena Roce. Treću nedjelju, 13. prosinca, nastupale su sopranistica Jelena Mužar Smenderovac, flautistica Helena Nikolić i orguljaš Krešimir Klarić i okupljenima podarili bogati glazbeni ugođaj. I konačno, četvrte adventske nedjelje, 20. prosinca 2015., nastupio je Biskupijski zbor Sisačke biskupije i time zatvorio ovogodišnji ciklus adventskih koncerata “Conventus melici Iosephi”.
Euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Antun Sente na četvrtu nedjelju došašća animirao je Biskupijski zbor Sisačke biskupije predvođen Robertom Jakicom, dok je za orguljama bila Marijana Boček. Nakon misnog slavlja zbor je upriličio prigodni koncert koji je ujedno bio i najposjećeniji koncert u ciklusu adventskih koncerata.
Program koncerta bio je raznovrsan i zanimljiv, predstavio je neka poznata djela, a i neka djela koja pripadaju glazbeno-crkvenoj ostavštini, ali nimalo manje vrjednijom od opće poznatih crkvenih djela.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here