Zbog čestih prometnih nesreća u posljednje vrijeme, Hrvatske autoceste uputile su priopćenje sa savjetima za sigurnu vožnju

543

S obzirom na učestalost prometnih nesreća na autocestama u zadnjih nekoliko dana, Hrvatske autoceste uputile su Priopćenje za javnost kojim žele skrenuti pozornost vozačima o važnosti prilagođavanja vožnje uvjetima na autocesti.

Priopćenje donosimo u cijelosti :

” S obzirom na činjenicu da je tijekom ljetnih mjeseci promet na autocestama pojačan, ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog sigurnosti prate prometnu signalizaciju i ograničenja brzine jer  smo, na žalost, svjedoci nekoliko teških prometnih nesreća sa smrtno stradalima na autocestama tijekom ovog tjedna. Imajući u vidu visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, kao jednog od faktora rizika u prometu, savjetujemo da se češće odmarate na odmorištima uz autocestu i uzimate dovoljno tekućine.

VEZANE VIJESTI
Hrvati kreću na zimovanje: Gužve na graničnim prijelazima!

U cilju sigurnosti mole se vozači da prilagode vožnju uvjetima na cesti i upozorenjima kao i da prate poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima.

Apeliramo na korisnike da zaustavnu traku koriste samo u izvanrednim situacijama. Ukoliko je zaustavljanje na zaustavnom traku autoceste neizbježno, odmah nas kontaktirajte putem SOS telefona ili pozivom na besplatni info telefon 0800 0422, napustite vozilo i pričekajte pomoć iza zaštitne odbojne ograde ili na drugom sigurnom mjestu, te obavezno obucite zaštitni prsluk.

VEZANE VIJESTI
Policija uskoro postavlja 16 novih kamera, evo gdje će biti njihove lokacije

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme turističke sezone, sve informacije redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC).

Molimo korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Želimo istaknuti da Hrvatske autoceste osim navedenih načina obavještavanja nemaju drugih mogućnosti pravovremenih slanja informacija, stoga je izuzetno važno da vozači koriste sustav informiranja putem radioprijemnika.

VEZANE VIJESTI
PALANJEK POKUPSKI: Sa 2,67 promila prijetio majci i pucao iz poluautomatske puške

Društvo Hrvatske autoceste iskreno suosjeća s obiteljima stradalih, te im ovim putem izražavamo sućut. Osobama kojima je nužna medicinska pomoć želimo brzi oporavak. ” , stoji u današnjem priopćenju za javnost Hrvatskih autocesta.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here