ZELINA Uzeo preko 100 tisuća kuna predujma pa prestao s radovima

259
Foto: Pixabay

Muškarac je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Gornjoj Drenovi od oštećenog uzeo preko 100 tisuća kuna predujma za radove koje je započeo, ali nikada završio. Protiv 33-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu radi sumnje u počinjenje prijevare.

Izvješće PU zagrebačke:

– Sumnja se da je muškarac 10. ožujka 2021. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Gornjoj Drenovi, oštećenom predočio da će njegovo trgovačko društvo obaviti građevinske radove o čemu je s oštećenim istoga dana zaključio i pisani ugovor. Ne sumnjajući u istinitost onoga što mu je predočio, oštećeni mu je tada u gotovini isplatio iznos od 45.600 kuna. Radove je, sumnja se, osumnjičeni samo započeo odnosno prestao je s njihovim izvođenjem nakon čega je oštećenog u nekoliko navrata tražio da mu na ime predujma za radove isplati dodatni novac. Vjerujući da će radove i završiti oštećeni je osumnjičenom između ožujka i lipnja 2021. godine u više navrata u gotovini isplatio iznos od 55.560 kuna, no niti osumnjičeni niti njegovo trgovačko društvo nisu nastavili s izvođenjem radova odnosno nisu ih nikada dovršili.

Takvim lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica osumnjičeni je oštećenog doveo u zabludu i oštetio ga za novčani iznos od 101.160 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here