ZGŽ Aktualni sat Županijske skupštine kao uvod u golemi Dnevni red

107

U zagrebačkom Hotelu International održana je 6. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Na početku sjednice, vijećnici su iskoristili Aktualni sat i postavljali pitanja, najčešće vezana uz prometnu infrastrukturu te javne pozive i natječaje.

Nadica Žužak (SDP) uputila je pitanje vezano uz transparentnost Proračuna:

“Govorim o onoj višoj razini kakvu imaju osam od devet gradova u našoj županiji. Kada će Zagrebačka županija imati aplikaciju kako bi imali uvid u sva plaćanja?”

Odgovorio je zamjenik župana Damir Tomljenović:

“Uskoro će biti obveza svih objavljivanje kompletne dokumentacije i svih promjena koje će se događati. Mi radimo na tome, usklađujemo neke stvari. Nema nikakvog razloga da svi podaci ne budu transparentni, ali to iziskuje određene radnje.”

Dražen Draganić (HSS) uputio je pitanje vezano uz aktualnu geopolitičku situaciju:

“Obzirom na globalne poremećaje tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te rast cijena repromaterijala u poljoprivrednoj proizvodnji, na koji će način Zagrebačka županija pomoći svojim poljoprivrednim proizvođaćima?”

Na ovo pitanje odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković:

“Možemo učiniti ono što već činimo 20 godina! Prvo je izglasan Proračun u kojemu je izdvojen određen iznos poljoprivredu. Proveli smo 11 javnih poziva kojima smo dali mogućnost potpore 13 milijuna kuna. Javilo nam se više nego dvostruko prijavitelja. Zahtjeve smo obradili i predložili u okviru rebalansa dodatna sredstva te ćemo imati 56% više sredstava nego smo imali do sada.”

Nakon Aktualnog sata pred vijećnicima je bio Dnevni red na kojemu su se našle čak 33 točke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime