ZGŽ Održana edukacija o sprječavanju sukoba interesa

217
Foto: Zagrebačka županija

Na inicijativu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Zagrebačka županija je organizirala edukaciju za dužnosnike sa svog područja, kao i sve ostale obveznike sukladno novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Foto: Zagrebačka županija

„Krajem prošle godine na snagu je stupio novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa koji je kompleksan i kojim se znatno proširio krug obveznika. Dobili smo vrlo konkretne savjete i upute, stoga još jednom zahvaljujem Povjerenstvu na održanim predavanjima i inicijativi da održe ovakvu edukaciju“, poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Foto: Zagrebačka županija

„Imamo puno novih obveznika kojima su potrebna dodatna pojašnjenja“, rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković pojasnivši kako zajedno sa svojim timom obilazi županije u želji da sve zainteresirane obveznike upoznaju sa zakonom. Na ovaj način smanjen je i pritisak na Povjerenstvo koje je dobivalo i po 60 upita tjedno vezanih uz tumačenje novog Zakona.

Foto: Zagrebačka županija

O tumačenju pojedinih odredbi Zakona govorio je Davorin Ivanjek, zamjenik predsjednice Povjerenstva dok je savjetnica u Uredu Povjerenstva Andrijana Mijić Sedlar dala konkretne savjete kako popuniti imovinske kartice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime