U srijedu, 28. kolovoza u prostorijama Općine Velika Ludina održan je radni sastanak načelnika Općine Velika Ludina Dražena Pavlovića i njegovih suradnika s čelnicima Sisačko – moslavačke županije na kojem se razgovaralo o najaktualnijim problemima Općine i tamošnje škole te o mogućnostima njihova rješavanja uz pomoć Županije.

Fotografija FotoBanovina.

Sastanku su nazočili ravnateljica OŠ Ludina Sonja Pribolšan-Pongračić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec.

Fotografija FotoBanovina.

Načelnik Pavlović naveo je niz projekata koji su ostvareni i koji se ostvaruju na području Općine, a sve zahvaljujući dobroj suradnji Općine i Županije; projekt rekonstrukcije Cvjetne ulice koji košta dva milijuna i tristo tisuća kuna te koji se financira uz pomoć EU fondova, projekt za reciklažno dvorište, projekt za dječji vrtić te projektiranje novog centra u Velikoj Ludini.

“U svim projektima na području Općine Velika Ludina sudjeluju i župan i zamjenik župana sa savjetima i smjernicama kako što bolje odraditi projekte i ostvariti planove. Poseban trud su uložili oko proglašenja netipične elementarne nepogode za područje naše općine kada je mraz uništio voćke, a šteta se pokazala tek nakon par mjeseci, što je bio jako veliki problem. Župan je tradicionalno pokrovitelj manifestacije “Jabuka crvenika”, ubire prvu jabuku i time označava početak berbe jabuka u cijeloj Moslavini” rekao je Pavlović te dodao kako se nada da će župan i ove godine otvoriti manifestaciju “Jabuka crvenika” te na taj način označiti početak sezone branja jabuka.

Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak radova na krovištu OŠ Ludina te na rekonstrukciji ceste u Cvjetnoj ulici.

Fotografija FotoBanovina.

“Na radnom sastanku razgovaralo se o raznim svakodnevnim temama, o dobroj dosadašnjoj suradnji kojom smo zajednički ostvarili brojne projekte, a koji su od interesa kvalitetnijeg života ovdje u Ludini. Obišli smo OŠ Ludina na kojoj se izvode radovi zamjene krova, dogovorili proširenje postojeće dvorane zemljištem koju je kupila Općina te će je darovati školi kako bi djeca imala veću dvoranu i igralište. Dogovoreno je da bi se zamijenio krov na zgradi Doma zdravlja te nastavak saniranja cesta na području općine po modelu financiranja 50% iznosa ŽUC i 50% iznosa Općina”, kazao je župan te naglasio kako su, dobrom suradnjom Općine Velika Ludina i Sisačko – moslavačke županije, a sve s ciljem osiguranja kvalitetnijeg načina života stanovnika na ovom području, ostvareni brojni projekti.

Radni posjet župana Žinića završio je obilaskom Športskog parka Tratinčica u Velikoj Ludini.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here