Dolaskom hladnijih dana Gradska tržnica Sisak je promovirala bogatstvo čarobnog dara prirode, meda. “Zdravlje u medu” naziv je manifestacije koja se održala na tržnici Kontroba i na kojoj su medari izložili ove zdrave pčelinje proizvode. Uz bogatu ponudu meda, nisu škrtarili niti na savjetima pa su tako posjetitelji mogli saznati sve o medu, blagodatima pojedine vrste meda kao i o kozumiranju meda i pčelinjih proizvoda.
Jedan od njih, koji se pčelarstvom bavi već 20-ak godina i ima 100-tinjak košnica, Nikola Crnković i nama je otkrio pokoju tajnu. Ispričao nam je kako proizvodi gotovo sve vrste meda, od bagrema, kestena, lipe i cvjetnog, a pčele su kaže, ove godine bile vrijedne…
TON
U sisačkoj obitelji Mirilović pčelarstvo je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno. Mišo Mirilović nam pojašnjava kako se pčelarstvom bavio još njegov djed, pa otac, a danas je glavni pčelar brat, no pomaže mu čitava obitelj. Imaju oko 250 košnica na lokacijama u Svinjičkom, Brđanima i Vlahoviću, a Mišo nam otkriva i o čemu se mora voditi računa prilikom odabira lokacije…
TON
Mišo Mirilović, na čijem su se štandu također mogle pronaći sve vrste meda, otkrio nam je koje su blagodati pojedine vrste…
TON
Na sisačkoj su tržnici svjesni koliko je med zdrava i ljekovita namirnica, a izrazito su ponosni i na svoje certificirane medare, rekla nam je direktorica Gradske tržnice Sisak Adelina Ivković…
TON