Alkohol glavni krivac prometnih nesreća na području sisačko-moslavačke PU

478

Tijekom proteklog razdoblja Policijska uprava sisačko-moslavačka zabilježila je 13 prometnih nesreća, pet na području Kutine, po dvije na području Siska, Novske i Gline te po jedna na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U pet prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, a četiri osobe su lakše ozlijeđene dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta.

U jednoj nesreći na području Kutine vozač je pobjegao sa mjesta događaja te je naknadno pronađen, a u dvije prometne nesreće na području Gline i Siska kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,51 i 0,89 promila.

U petak, 21. lipnja na glinskom području zatečen je 53-godišnji muškarac koji je upravljao vozilom zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Muškarac je zadržan u postaji do otriježnjenja, a zbog počinjenog prekršaja nadležnom Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog.

VEZANE VIJESTI
TOPUSKO: Lakše ozlijeđen u nezakonitom lovu

U subotu, 22. lipnja u Sisku je zatečen 42-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,4 promila upravljao osobnim vozilom varaždinskih registracija i pod zabranom upravljanja motornim vozilima svih kategorija. Protiv vozača prekršajnom odjelu Općinskog suda u Sisku biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Istoga dana na dvorskom području u mjestu Matijevići, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 71-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 1,92 promila kršeći zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije. Protiv njega bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja.

VEZANE VIJESTI
Policija uhvatila muškarca koji je u Sisku oštetio automatsku rampu kod tržnice

U nedjelju, 23. lipnja na lekeničkom području zaustavljen je moped sisačkih registracija kojim je upravljao 27-godišnjeg recidivista pod utjecajem alkohola od 1,85 promila. Uhićen je i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Istoga dana zaustavljen je 62-godišnji muškarac koji je upravljao osobnim vozilom sisačkih tablica pod utjecajem alkohola od 2,01 promila. Protiv vozača nadležnom Općinskog suda biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Također, istoga dana, u Sisku zaustavljeno je vozilo zagrebačkih registracija kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao 32-godišnjak koji nije posjedovao osobne dokumente. Isti je uhićen i smještane u posebne prostorije nadležne policijske postaje te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Zbog prekršaja u prometu oduzeto mu osobno vozilo

Vozio brzinom od 209 km/h na autocesti A3

U petak, 21.lipnja oko 17 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Audi A6, bosanskohercegovačkih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 209km/h upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here