Asflatirana županijska cesta i uređen prostor kod izvora Bijele stijene

Asfaltirana dionica od Župića prema Križu Hrastovačkom u duljini od 1 070 metara, prostor kod izvora Bijele stijene dobio sjenicu i mostić

878

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović obišao je 3. travnja, zajedno sa svojim suradnicima, direktoricom Turističke zajednice Petrinja Ivankom Držaj i direktorom tvrtke Komunalac Vladom Lovrekovićem asfaltiranu županijsku cestu kod izvora Bijele stijene koja se nalazi na dionici od dijela državne ceste D37 od Župića prema Križu Hrastovačkom u duljini od 1 070 metara. Tijekom posjeta gradonačelnik je obišao i „Banov kamen“ spomenik banu Josipu Jelačiću koji je značajan simbol hrvatske povijesti te novouređeni prostor s novom sjenicom i mostićem kod izvora Bijele stijene.

„Obišli smo još jednu potencijalnu turističku destinaciju koja sadržajno govori o odgovornosti prema čovjeku, prirodi i svemu ono što moramo čuvati i paziti. Imamo ovdje prekrasan izvor pitke vode gdje, manje-više, nitko nije prošao, a da nije stao kod Bijele stijene i napio se pitke vode. Znači, mi imamo određene potencijale i treba čuvati tu prirodu, s druge strane to je sadržaj jedne turističke ponude. Ovdje možemo reći da je ovaj Bijeli kamen (Banov kamen) simbol povijesti bana Josipa Jelačića.

VEZANE VIJESTI
VIDEO/FOTO Pogledajte kako izgleda kad političari prošeću po modnoj pisti

Taj dio moramo oplemeniti sa sadržajima kako bi putnik stao, spustio se do izvora, napio se vode i upoznao se s prirodnim ljepotama. Moramo imati sve vrste putokaza, pokazati koje turističke staze imamo, koji su naši potencijali, što je Hrastovačka i Zrinska gora i sportske rekreacije. Moramo ih dovući u prekrasnu prirodu jer Petrinja ima što pokazati. Drago mi je što ćemo u jednom „mini projektu“ napraviti sadržajno kako oplemeniti ovaj prostor i kako ga kulturizirati. Mislim da smo naišli na jedan mali nemar, ali i mi smo suodgovorni, jer moramo omogućiti ovdje kante ili mobilno reciklažno dvorište. To je sastavni dio kulture života. U toj kulturi života trebamo dati sadržaj kako bi jedni druge ispravili i imali kvalitetniju i bolju odgovornost prema prirodi. Također, bili smo partneri sa Županijskim cestama u projektu u kojem smo napravili više od kilometar županijske ceste. Grad Petrinja je sufinancirala taj projekt s 50% financijskih sredstava, a to je 350 tisuća kuna. Nastojat ćemo i dalje Županijskim cestama biti partneri i da ono što Županija bude imala u našem prostoru za asfaltirati dogovorimo zajedno. Dobre su to stvari koje daju novi sadržaj koji je Turistička zajednica uredila i u njega investirala više od 20 tisuća kuna za sjenice, mostiće i stalke za bicikle što sve ukupno iznosi blizu 50 tisuća kuna , a sve kako bi Petrinja bila mjesto što ljepše za vidjeti“, poručio je tijekom obilaska gradonačelnik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
"Hrvatska je ovdje stvarana, a sada nas hrvatska vlast hoće zagaditi i zgaziti"

Izvor: Grad Petrinja

343764272918580

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here