Besplatni pregledi povodom Svjetskog dana zdravlja

360

Besplatnim mjerenjem krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i masnoće, Županija je danas, u svih devet gradova, obilježila Svjetski dan zdravlja (7. travnja). Središnje obilježavanje, u suradnji sa županijskim Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravstvo i Ljekarnama Zagrebačke županije, održano je u Svetom Ivanu Zelini, gdje se mogao obaviti i besplatni mamografski pregled.

„Kroz proračun osiguravamo značajna sredstva za preventivne programe u zdravstvu, poput mentalne zaštite zdravlja, prevencije dijabetesa, sprečavanja kardiovaskularnih bolesti, ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože, mamografske preglede… Ako spasimo i samo jednu osobu, puno smo učinili“, rekao je župan Stjepan Kožić, iznova ukazavši da važnost preventivnih pregleda, ne samo uz prigode datume nego tijekom cijele godine.

VEZANE VIJESTI
U Vrbovcu „Naše domaće, sada i ubuduće“

„U svijetu više od 420 milijuna ljudi živi s dijabetesom, a svaka četvrta od deset osoba starijih od 25 godina ima povišeni krvni tlak, što nije dobra statistika. Prevencijom možemo učiniti da ta statistika bude bolja“, rekao je župan.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here