Zagrebačka županija danas je uručila ugovore o potporama gradovima i općinama Zagrebačke županije za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, EU fondovima te prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Ugovore ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna je u ime Zagrebačke županije gradonačelnicima i načelnicima uručio župan Stjepan Kožić.Stjepan Koži

„Ovih 20,7 milijuna kuna značajan su impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Do sada smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život“, rekao je župan Kožić.

VEZANE VIJESTI
Novouređena škola, besplatni udžbenici i Ivan Zak oduševili učenike PŠ Desinec

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno 5 milijuna kuna. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 2,4 milijuna kuna, a za projekte financirane EU sredstvima odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

U ime predstavnika gradova i općina obratili su se gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc koji su istaknuli kako Županija prepoznaje potrebe na terenu i svjesna je da često puta lokalni proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here